Over de Tilburgse Muziekmarathon

Dat Tilburg een stad is waar muziek in zit, weten we allemaal. Dat muziek verbindt, herken je vast ook wel. Iedereen heeft namelijk iets met muziek. Muziek is een taal die iedereen spreekt, die mensen iets doet en op de been brengt. Jong en oud, nieuwkomer en jarenlange inwoner, hiphopper en liefhebber van klassieke muziek.

Om de samenhang in de hele gemeente te versterken, vindt dit jaar voor het eerst een uniek muzikaal evenement plaats: de Tilburgse Muziekmarathon. Het concept: vanaf donderdag 1 juni (in de Tilburg Toont-maand) drie weken lang elke dag in een andere wijk zo’n zes uur lang overal muziek. Van huiskamerconcerten bij eenzame ouderen en minifestivals tot pluktuinconcerten en open podia voor jongeren. Alles kan, als het maar verbindt.

Doe mee!

Een groot aantal Tilburgers is al betrokken. Organisaties, muzikanten, wijkorganisaties. Maar iedereen is welkom. Om mee te denken, mee te maken, mee te spelen. Of je nu organisator, muzikant, muziekliefhebber of wijkbewoner bent. Of je nu zingt in een groot koor of op je zolderkamer gitaar speelt. Als we er samen de schouders onder zetten, wordt de Tilburgse Muziekmarathon een daverend succes. Sluit je aan!

In verschillende wijken en buurten zijn al kartrekkers(-groepen) actief. In de agenda zie je in welke wijken momenteel ideeën en programmering worden uitgewerkt. Je kunt je natuurlijk bij hen aansluiten of jouw ideeën met hen delen. Vul daarvoor het contactformulier in. Dan brengen wij jou in contact met de groep die in jouw wijk actief is.

Wil je aan de slag in/voor een andere, ontbrekende wijk? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren! Jouw input en hulp kunnen we hartstikke goed gebruiken. Laat je vast inspireren door de activiteiten in de agenda. Hierin staan wat grotere evenementen maar dat is absoluut geen vereiste. Ook, misschien wel juist, op kleinere, intiemere wijze kunnen waardevolle verbindingen tot stand worden gebracht. Denk aan huiskamerconcerten bij mensen die zelf weinig buiten komen. Als het verbindt, kan het onderdeel zijn van de Tilburgse Muziekmarathon!