Voorbereidingen Tilburgse Muziekmarathon in volle gang

Livemuziek

Over minder dan twee maanden gaat de eerste editie van de Tilburgse Muziekmarathon van start. Een mooi moment om diverse activiteiten, die op momenteel worden voorbereid voor jullie op een rijtje te zetten. 

In Jeruzalem zit muziek

In Jeruzalem heeft een groep actieve bewonersn muzikanten de Muziekmarathon-compositie opgepakt en er hun eigen swingende, rockende, reggae-achtige versie van gemaakt. Gemixt met het wijklied van Jeruzalem is het een heerlijke tune geworden. Laat je erdoor inspireren en kom ook met je eigen versie van de oorspronkelijke compositie!

Muziekmarathon goes urban!

Ook Tilburgse jongeren leveren hun aandeel aan de Tilburgse Muziekmarathon. Op donderdag 15 juni staat Poppodium 013 in het teken van ‘Muziekmarathon goes urban’. 013, Instinct one, Ulli Wanga, FreeFree (Jeroen Meijers) en jongerenwerk R-Newt zetten samen een te gekke programmering neer. Het belooft een avond vol creativiteit te worden. Met muziek, modeontwerpers, jonge ondernemers uit de urban-scène, dansers, graffiti, beeldende kunstenaars en misschien zelfs tattoo-artiesten! In de aanloop hiernaartoe vinden in diverse wijken voorrondes plaats. Amateurkunstenaars, musici en dansers kunnen daar een plekje bemachtigen op het podium in 013. Aan dit voortraject zijn talentontwikkelingstrajecten gekoppeld, uitgevoerd door zogenaamde peer-educators.

Blues in Berkel

Natuurlijk hoort ook Berkel-Enschot bij de gemeente. Hier draait al jaren het blues huiskamerproject ‘Live @ The BBC’ (Berkelse Blues Club). Het optreden van de New Yorkse bluesster Saron Creshaw op woensdag 7 juni is onderdeel van de Tilburgse Muziekmarathon.

Baselaer bijzonder actief

De Baselaer is bijzonder actief betrokken bij de Tilburgse Muziekmarathon. Op 13, 14 en 16 juni staat het wijkcentrum aan de Hoefstraat bol van de muziekactiviteiten. Met onder andere op dinsdagmiddag Gemengd Koor Resurrexit, woensdagmiddag zangvereniging Cantabile, woensdagavond Koninklijke Harmonie Orpheus en vrijdagmiddag ‘Ons Hermieneke’.

Paradox

Tot slot doet het nationaal zeer hoog aangeschreven jazzpodium Paradox met vier concerten mee aan de Tilburgse Muziekmarathon. Dat zijn Flor de Amor op vrijdag 9 juni, Verstappen op 10 juni, Barrelhouse op 17 juni en op 22 juni Iris Wijsje als  afsluiter van de Tilburgse Muziekmarathon. Het programma voor de Tilburgse Muziekmarathon groeit en groeit. Blijf op de hoogte via de website.

Reageer op dit Nieuws