Muziekmarathon: “buren leren kennen en leven in de brouwerij”

muziekmarathon

Zaterdag 10 juni is Jeruzalem-dag bij de Tilburgse Muziekmarathon. Nieuwbakken wijkbewoonster Connie de Vries is er één van de kartrekkers. “Bij het kick-off-weekend in De Boemel, afgelopen oktober, werd ik direct enthousiast. Toen de vraag kwam wie er in zijn of haar wijk als kartrekker aan de slag wilde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.” 

Ze nam contact op met Jacoline Pijl van ContourdeTwern, één van de ondersteunende organisaties, en ging van start. “Inmiddels hebben we drie bijeenkomsten achter de rug met enthousiaste wijkgenoten. Ideeën zijn er genoeg: huiskamerconcerten, een wijkband die aan de slag gaat met de Jeruzalem- en Muziekmarathon-tunes, workshops, een kinderkoor. Maar er kan nog zoveel meer. Iedereen is welkom om mee te doen en nieuwe ideeën in te brengen. Beetje bij beetje groeit het zo naar een bruisend buurtmuziekfeest op 10 juni.”

Verbinden en leven in de brouwerij

Gevraagd naar haar beweegredenen, is Connie helder: “Ik woon pas sinds november in mijn droomhuis aan het water en wil graag mijn buurtbewoners leren kennen. Ik verbind me graag op een positieve manier aan mijn omgeving. Ik ben altijd wel in om dingen te organiseren, om mensen met elkaar te verbinden en om leven in de brouwerij te brengen. Dit is daar een superleuke manier voor.”

Wil jij ook kartrekker worden voor de Tilburgse Muziekmarathon? Meld je dan aan via de website. Meer informatie over de marathon vind je op deze pagina.

Reageer op dit Nieuws